Darmen & onderzoek

Darmen & onderzoek 2017-10-11T11:48:12+02:00

Laboratoriumonderzoek speelt een grote rol in het achterhalen van de oorzaak van de darmklachten. Vaak hebben mensen jaren lang klachten voordat een diagnose wordt gesteld. Darmklachten.nl beoogt het diagnostische proces te versnellen en mensen te ondersteunen in het herwinnen van de gezondheid. Door de ontlasting te analyseren op onverteerde voedselresten, vetten, gezonde en schadelijke bacteriën, en ontstekingsmarkers kunnen tal van ziekten worden opgespoord.

Test chronische darmklachten

Ontlastingsonderzoek bij chronische darmklachten

Heeft u last van winderigheid, een opgezette buik, krampen, brijachtige ontlasting, verstopping, buikpijn, of vermoeidheid en een duf gevoel in het hoofd? Is de diagnose spastische darm of Prikkelbare Darm Syndroom, PDS, gesteld?

Ongeveer 20 procent van de Nederlandse bevolking heeft chronische darmklachten. Bij veel van hen is de diagnose spastische darm of Prikkelbare Darmsyndroom, PDS, gesteld. Wetenschappelijke studies geven echter aan dat de diagnose PDS in feite pas gesteld kan worden nadat alle mogelijke oorzaken voor de klachten zijn uitgesloten.

Darmklachten door (nog) onbekende oorzaak en het Prikkelbare Darmsyndroom

De Praktijk voor gezonde Geneeskunde biedt een breed analysepakket gericht op de diagnostiek bij chronische darmklachten en PDS-klachten. Doordat je niet van te voren weet of de klachten worden veroorzaakt door een besmetting met parasieten, een glutenallergie, een afwijkende darmflora of een ontsteking van de darmwand, worden meerdere analyses tegelijkertijd uitgevoerd. Dit vergroot de kans om de oorzaak van de klachten te achterhalen en de ziekteduur te verkorten. Hoopgevend is dat door een breed onderzoek bij de helft van de mensen met chronische darmklachten de achterliggende oorzaak kan worden opgespoord.