VoedingsintolerantieTest

VoedingsintolerantieTest 2017-10-06T21:17:26+02:00

Voedingsintoleranties, ofwel, het niet kunnen verdragen van bepaalde voedingsmiddelen, komen vaak voor en kunnen op elke leeftijd ontstaan, maar ze worden lang niet altijd opgespoord. Dit komt omdat de klachten niet altijd een voedingsprobleem doen vermoeden. Met deze test (en de vervolgtesten) kan hierover diagnostische zekerheid worden verkregen.

Bij de mens bestaat 70 tot 80% van alle immunoglobulines uit IgG. Terwijl de IgE-productie ook bij relatief sporadisch contact met een zeer kleine hoeveelheid allergenen wordt geïnitieerd (allergische reactie), leidt een intensiever contact met allergenen tot een specifieke productie van IgG-immunoglobulines. Deze zijn verdeeld in vier subklassen.

Bij wie een verhoogde IgG4-antilichaamproductie aangetooond is, kunnen eerder reacties als astma, eczeem, diarree of niet specifieke abdominale klachten worden waargenomen. Hoge IgG4/antilichaamconcentraties komen vooral voor tegen granen, melk, ei, noten, bananen en kiwi´s.

Pre/screening is een zinvol bij:

– Obesitas, acne, winderigheid/opgeblazen gevoel, burn-out syndroom, depressies, diarree, infecties, huidaandoeningen, hormonale stoornissen, bovenbuikklachten, constipatie, hyperactiviteit / ADHD, chronische vermoeidheid / uitputting

IgG screening plus intolerantie 280 antigenen

Op basis van het onderzoeksresultaat van de IgG pre screening test kan als vervolgonderzoek gekozen worden voor de creening plus. In totaal wordt bij deze test 280 basisvoedingsmiddelen onderzocht die verdeeld zijn over 16 productgroepen.